Quarl des Deux Pottois x Pois Kottoo Blondi
17.7.2000 – 10/2011
FIN38662/00

l Galleria l

lonkatkyynärselkäpolvetsilmätolkap.purentakiveksetkäyttönäyttömuuta
A/A0/0muutoksia-ok-okokBH IP3 SchH3 FH1--

Toope Käyttöbelgi.infossa

Luonteensa puolesta Toope on IPO harrastuksessaan tuottanut valtavasti iloa ohjaajalleen. Se on erittäin varma koira, joka ei ole ikinä pelännyt mitään. Edes pienenä pentuna tai siitä aikuiseksi kasvaessaan Toope ei missään vaiheessa nähnyt ikinä mitään ”mörköjä”, joille pitäisi murista tai haukkua, vaan tuli eteen koska tahansa mitä tahansa, niin aina on Toope mennyt sitä häntä pystyssä suoraan katsomaan. Toopea on myös testattu erilaisissa ”äärioloissa” sitä kaikilla mahdollisilla tavoilla uhaten, pelotellen ja kuormitellen, mutta tuumaakaan se ei ikinä ole antanut periksi. Toki on todettava, että tällaiseen varmuuteen Toopen tapauksessa on vaikuttanut myös terävyyden puute eli se katsoo maailmaa sellaisin silmin, ettei usko minkään uhan olevan oikeastaan todellistakaan eikä siksi ilmennä aggressiivista käyttäytymistä, vaikka se esim. IPO kokeen piilotyöskentelyssä olisi toivottavaakin.

Toopen saalisvietti ei ole kovin voimakas, mutta sen kyky kanavoida kuormitusta aktiiviseen toimintaan ja puremiseen ovat tehneet siitä erittäin kiihkeän harrastuskaverin sekä tottelevaisuudessa että puruissa. Ruokahalukaan ei Toopella ole suuren suuri, mutta jäljellä sen vahvuus on kyky toimia paineen alla eli Toopelta voi vaatia piirun tarkkaa työtä ja se pystyy siihen vaatimuksen allakin…ja tekee sen vielä itsevarmasti häntä pystyssä. Pieniä haasteitakin Toope siis on harrastuskoirana tarjonnut, mutta kokonaisuutena se on luonteensa puolesta ollut todella mukava koira IPOon.

Harmittavaa on vain se, että Toopen selkä alkoi vaivata sitä jo 4-vuotiaana vaikeuttaen sen kanssa kisaamista ja harjoittelemista. Onneksi Olaf Walteringin hoidossa Toope pystyi kisaamaan sentään yli 6-vuotiaaksi ja saavutti parhaat saavutuksensa selkävaivojen alkamisen jälkeen.