Susanna Korri

Ranska 07

Olen Susanna Korri, 40-vuotias eläintenhoitoalan ammattilainen. Olen suorittanut tutkinnon seuraavista ammateista: kennelyrittäjä/eläinhoitolayrittäjä, eläintenhoitaja sekä maatalouslomittaja/karjanhoitaja.

Kasvatan pienimuotoisesti käyttölinjaisia malinoiseja kennelnimellä Tämä on. Olen suorittanut kasvattajan peruskurssin vuonna 2002 ja koirankouluttajakurssin vuonna 2001. Palveluskoiralajien koetoimitsijana olen toiminut vuodesta 2003.

Yhdistystoiminta on ollut aina lähellä sydäntäni ja tällä hetkellä istun Suomen Belgianpaimenkoirayhdistyksen johtokunnassa ja olen ko. yhdistyksen koulutusvastaava sekä jalostustoimikunnan puheenjohtaja.

Lopun vapaa-aikani saan kulumaan aviomieheni Juhan ja tyttärieni Alinan ja Luminan kanssa touhutessa ja koirieni kanssa treenatessa. Järjestämme usein myös kasvateillemme koulutuspäiviä ja -leirejä.

Ensimmäinen omistamani koira oli rottweileruros Schwarz Klan Kostaja ”Konsta”, joka mahtavan ja voimakkaan luonteensa lisäksi omasi valitettavasti myös huonon terveyden. Sen terveys rajoitti jopa meidän arkielämäämme.. Konsta kuitenkin sinnitteli 8,5-vuotiaaksi ja antoi minulle mallia vahvasta koirasta, joka ei ole helppo elämänkumppani, mutta joka antaa hyvin paljon iloa silloin, kun kaikki onnistuu. Konstan kanssa samaan aikaan minulla oli sen puoliveli ”Nappula” BH Schwarz Klan Pommi. Nappula oli hyvä ja perusterve perhekoira, kunnes sen matka päättyi lukuisiin kasvaimiin jo 7-vuotiaana.

ilo
VPG3 IP2 BH Mecberger Helka "Helka" (kuvaaja Ismo Kyllönen)

Sitkeästi hain konstamaista koiraa ja perheeseemme muutti rwu Schwarz Klan Yliveto ”Voitto”, joka oli sukua edellisille. Voiton taival oli hyvin lyhyt, se piti lopettaa jo 7,5 kuukauden ikäisenä vaikean lonkkavian takia. ”Nyt vaihtui rotu terveempään”, ajattelin ja päätin, että seuraava koira minulla on (belgianpaimenkoira) laekenois ja tietysti uros. Niin siinä sitten kuitenkin kävi, että lopulta hain kotiin käyttölinjaisen malinoisnartun. Tuo malinois on nykyään FIN KVA M-05 Vuoden palveluskoira -05 RM-04 IP3 SchH3 VPG3 FH2 HK1 JK1 TK2 Agi2 BH Rani.

Ranin ja minun saavutuksia päälajimme suojelun saralla ovat mm:
- Suomen edustaja belgianpaimenkoirien IPO MM-kilpailuissa vuosina 2004, 2005, 2006, 2007 sekä 2008
>> Belgianpaimenkoirien IPO MM-kisojen 4.sija pistein 95-95-95 = 285p 2007
>> Belgianpaimenkoirien IPO MM-kilpailujen 9.sija 2005

- Vuoden Palveluskoira 2005

- Suomen edustaja FCI IPO MM-kilpailuissa 2005 sekä 2007
>> FCI IPO MM-kilpailujen 7.sija pisteillä 288 (99-94-95) 2005
>> FCI IPO MM-kilpailujen 11.sija 2007

- Suomen Mestaruus IPO:ssa 2005 (97-96-100 = 293)
>> kisojen paras tulos
>> kisojen paras tottelevaisuus
>> tälläkin hetkellä pitää hallussaan korkeinta pistemäärää suojeluosuudessa IPOn Suomen mestaruuskisoissa kautta aikojen

Helmi
IP3 VPG3 BH Tämä on B'stis "Helmi" (kuvaaja Suvi Virtala)

Rani on osallistunut yhteensä kuuteen MM-kilpailuun, joista se on ollut 11 parhaan koiran joukossa neljästi! Olen kisannut Ranin kanssa myös tokossa (voittajaluokassa), erikoisjäljellä, metsäjäljellä, haussa sekä agilityssä (maxi 2-luokka).

Ranin jälkeen olen saanut ilokseni treenata ja kisata kasvattini malinoisnarttu BH IP3 VPG3 Tämä on B'stis "Helmin" kanssa. Nykyinen kisakoirani on malinoisnarttu BH IP2 VPG3 Mecberger Helka. Uusin koirani on vuoden vanha malinoisnarttu Wiki (Wiky Lubinov Slovakia).

Muita elämääni sulostuttaneita koiria ovat olleet saksanpaimenkoira narttu Asta ”Iisa”, joka tuli minulle parivuotiaana ja joka surukseni jouduttiin lopettamaan 3,5-vuotiaana pahan spondyloosin takia sekä australianpaimenkoirauros FIN MVA BH Crofter Holding’s Pedro Petirojo ”Pedro”, joka nykyään asuu erilaisten vaiheiden ja elämäntilanteiden takia Pian ja Jarnon luona Espoossa.

Wiki
Wiky Lubinov Slovakia "Wiki" (kuvaaja Susanna Korri)

Eri lajeja on tullut koirieni kanssa kokeiltua. Konstan kanssa harrastimme hakua ja Nappulan ja Pedron kanssa touhusin metsäjäljellä ja tokossa, jossa ehdin kisata niiden kanssa alokasluokassa. Ranin kanssa olen suojelun lisäksi tutustunut agilityyn, tokoon, hakuun, erikoisjälkeen, viestiin, metsäjälkeen ja mondioringiin. Nyt Rani viettää 13-vuotiaana hyvin ansaittua eläkettä halimalin arvokkaassa tehtävässä.

Valmennan pk-tottelevaisuuden intensiiviryhmiä ja sen lisäksi olen ollut kouluttamassa koirakoita kasvattaja- sekä palveluskoira- ja rotuyhdistysten leireillä tottelevaisuuden ja peltojäljen saralla. Ohjaan myös ohjaajia suojeluosuudessa.

Kuvia menneiltä vuosilta